Sunday, July 31, 2011

B Ladybug is back

Het gloednieuwe 'autoschip' B Ladybug van de Singaporese rederij Ro Ro Line, legde voor het weekend aan in het Vrasenedok van de Antwerpse haven. Het werd er volgeladen met rollend materieel. Havenschepen Marc Van Peel overhandigde kapitein Tena Radieo enkele geschenkjes namens het havenbedrijf.

De kapitein vertelde dat zijn reisroute onder meer via de Oost-Afrikaanse kust gaat. Om het schip te beschermen tegen piraten wordt de reling daar ingepakt met prikkeldraad. En dan nog is het oppassen geblazen want de zeerovers komen met snelle boten tot vlakbij het schip. Ze schieten met een soort bazookas enterhaken op het nochtans zeer hoge dek en kruipen langs een touw naar boven. 'De matrozen moeten dag en nacht waakzaam zijn om de touwen door te hakken', vertelde de kapitein. Volgens hem breidt de plaag van de piraterij zich nog uit.

De B Ladybug kan 7.600 stuks rollend materieel vervoeren. Dat zijn zowel auto's, vrachtwagens en tractoren als bulldozers, kranen, bussen en machines voor bouw en wegenbouw. Ook worden zware tuigen, stalen liggers, rollen papier, generatoren tot meer dan 300 ton op speciale diepliggers aan boord gebracht en vastgesjord. 'Iedere meter van de twaalf dekken wordt gebruikt', zegt Antwerpenaar Raymo Shimizu, line manager van agentschap TRS die de rederij vertegenwoordigt in de Scheldestad. Hij puzzelt met een ondervinding van 15 jaar perfect ineen waar de binnenrijdende wagens en vrachten moeten staan. Michel Koster verkoopsdirecteur van TRS, vertelt dat op 24 uren tijds in de Antwerpse haven meer dan 2.000 m2 van de 15.000 m2 laadoppervlakte wordt geladen. Voordien was het schip al vracht gaan inslaan in Groot-Brittannië en het Duitse Bremerhaven.

Vanuit Antwerpen vertrekt de 232 meter lange B Ladybug naar het Suezkanaal om langs de (gevaarlijke) Afrikaanse kust tot Kenia te gaan en vervolgens langs Singapore tot China. Een reis van 35 dagen. 'Wij wensen U een goede vaart' zei havenschepen Van Peel, terwijl hij de kapitein een beeldje van de 'Buildrager' overhandigde en een minicontainer met Antwerpse pralines.

source: nieuwsblad

No comments:

Post a Comment

Video: How does Globexs work?