Thursday, October 4, 2012

De stad Genk is de slimste stad van Belgie


De stad Genk is de ‘slimste stad van België’. Ook Aalst, Beringen, Dendermonde en Antwerpen scoren goed in de eerste ranking van de Belgische ‘smart cities’. Dat blijkt uit een studie van Agoria. De technologiefederatie peilde naar de aanpak van mobiliteitsproblemen, de recreatieruimte, het volume restafval per inwoner en het energieverbruik.

Steeds meer Belgen kiezen volgens Agoria voor een leven in de stad: de 134 steden in ons land tellen samen 5,7 miljoen inwoners en de verstedelijking en de vergrijzing nemen nog toe. ‘Om in de toekomst leefbaar te blijven, zullen onze steden zich slim moeten organiseren’, maakt de technologiefederatie zich sterk.

Cruciale thema’s volgens Agoria zijn onder meer de ontwikkeling van duurzame scholen, wijken, gebouwen, woningen, rust- en verzorgingsgebouwen, het integreren van bedrijfsterreinen in de leefomgeving, een geïntegreerd mobiliteits- en transportnetwerk, duurzame energieopwekking en -verbruik, digitale gezondheidszorg, een slim water- en afvalbeheerssysteem en een geïntegreerd havenbeleid.

Agoria stelde een lijst op van de ‘slimste’ steden’ en hield voor de rangschikking rekening met vijf criteria uit publiek beschikbare bronnen: energieverbruik, ICT, restafval, openbare ruimte en mobiliteit. Genk is volgens die analyse de ‘slimste’ stad, gevolgd door Aalst, Beringen, Dendermonde en Antwerpen. Sluiten de top 10 af: Sint-Niklaas, Roeselare, Kortrijk, Turnhout en Leuven. Het Brussels Gewest staat op de zestiende plaats. Namen is de beste Waalse stad en staat op de veertiende plaats.

Globexs. Globexs offers Genk as a destination with 1 apartment. http://www.globexs.com/en_short-stay-accommodation-belgium-genk.html


BRON: nieuwsblad 04-10-2012

No comments:

Post a Comment

Video: How does Globexs work?