Wednesday, February 8, 2012

Antwerpse diamantsector wil 4.000 banen scheppen


Aan de voet van het Museum aan de Stroom (MAS) op het Antwerpse Eilandje is woensdagmiddag het Diamantpaviljoen van het MAS officieel geopend. Het paviljoen is een joint venture van AWDC (Antwerp World Diamond Centre) en het Diamantmuseum en kadert in de doelstelling van het AWDC om de diamantsector zichtbaarder aanwezig te maken in de Scheldestad. Topman Ari Epstein liet ook weten dat de diamantsector 4.000 banen wil scheppen de komende tien jaar.
Pronkstukken van het mini-museum zijn het met 1.617 diamanten afgewerkte bekende ECC-tennisracket en een Napoleontische parure van een halsketting en oorhangers in bijpassend etui met het wapenschild van de keizer.
Voorts wordt een reis door de geschiedenis van de Antwerpse diamanthandel gemaakt van de allereerste aankomst van diamanten in Antwerpen tot en met de meest recente evoluties in de diamanttechnologie. Bezoekers krijgen er te horen waarom Antwerpen nog steeds hét wereldcentrum van de diamant wordt genoemd.
Het Diamantpaviljoen is een onderdeel van het Project 2020 Antwerp Diamond Masterplan.
Dat Masterplan werd eveneens woensdag voorgesteld en heeft als een van zijn doelstellingen om de diamantindustrie en -handel prominenter aanwezig te maken in het Antwerpse straatbeeld. Het AWDC wil in dat kader ook een bezoekerscentrum openen in de Diamantwijk en vraagt om dringend verfraaiingswerken uit te voeren aan de buurt.
Later dit jaar moet nog blijken wat het lot wordt van het eigenlijke Diamantmuseum, dat op de huidige locatie aan het Koningin Astridplein vanaf mei de deuren moet sluiten vanwege de geplande werkzaamheden van de Zoo en Koningin Elisabethzaal.

bron: nieuwsblad.be

Video: How does Globexs work?