Thursday, March 7, 2013

Travel & Tourism Competitiveness

BRUSSEL - België is de afgelopen twee jaar aantrekkelijker geworden op het vlak van toerisme. Dat blijkt uit de index van het Wereldeconomisch Forum (WEF) , die donderdag in Genève werd gepresenteerd.

België nestelde zich op plaats 18, vijf plaatsen hoger in vergelijking met 2011. Zwitserland staat helemaal bovenaan. Duitsland en Oostenrijk vervolledigen de top drie. Spanje haalde de vierde plaats. Het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Canada, Zweden en Singapore vervolledigen de top tien.

Het toerismeklassement wordt om de twee jaar gepubliceerd. België kreeg wel een klap wat betreft de prijscompetitiviteit in de reisindustrie en toerisme. Daar wegen het belastingsysteem en de brandstofprijs op het resultaat.

De studie slaat op de competitiviteit van 140 landen. De reis- en toerismesector is het afgelopen jaar ‘relatief bestendig gebleven, ondanks de slechte economische situatie'. Globaal worden de landen meer en meer competitief op het vlak van toerisme, in een wereld waar steeds meer mensen over de middelen beschikken om op vakantie te gaan, aldus het WEF-rapport.



Source: http://reports.weforum.org/travel-and-tourism-competitiveness-report-2013/

No comments:

Post a Comment

Video: How does Globexs work?