Thursday, September 29, 2011

LA RESERVE IS BACK

Het Knokse luxehotel La Réserve opent volgende week weer zijn deuren, drie jaar nadat het oude hotel werd gesloopt. De pronkerigheid van toen is weg, het nieuwe hotel is strak en modern. ‘Niemand wil nog gouden badkranen of eten met zilveren servies.'

Het wordt nog een week lang racen tegen de klok, maar vanaf dan heeft Knokke zijn summum van pracht en praal terug. Drie jaar nadat La Réserve werd gesloopt, is de nieuwbouw zo goed als klaar. Het nieuwe hotel met 110 kamers – prijskaartje 23 miljoen euro – ontvangt op 6 oktober zijn eerste gasten. Volgende week mag het personeel al eens komen logeren, als test.

'Ik ben heel fier op het resultaat', zegt Martine Van Thillo, die samen met haar man Eddy Walravens het hotel runt. 'De kamers zijn allemaal heel ruim: de kleinste zijn 35 vierkante meter groot, de grotere 45 vierkante meter, en die hebben ook nog een ruim terras met zicht op het achterliggende meer. De prijzen voor die kamers variëren van 180 euro per nacht in een kleine kamer tot 425 euro per nacht in een grotere kamer, in het laagseizoen. En dan hebben we nog twee echte luxesuites van 70 en liefst 90 vierkante meter groot. Die kosten 695 en 995 euro per nacht. En ze zijn al allebei geboekt voor de openingsnacht. Het hele hotel zit de eerste twee weken trouwens al vol.'

Filet pur voor de hond

Op piekmomenten zal tot 120 man personeel in het hotel werken. 'We hebben een vaste ploeg van zo'n 55 mensen', zegt Van Thillo. 'Zestien van hen zijn mensen die nog in het vroegere hotel hebben gewerkt.'

De zestien zijn wel in een andere wereld terechtgekomen. Van het oude hotel, dat in 2008 werd gesloopt omdat het niet meer voldeed aan de moderne vereisten van een hotel en daardoor ook zijn vier sterren van Toerisme Vlaanderen kwijtspeelde, is bijna geen spoor meer. Alleen een muur in de bar met foto's van bekende gasten als Gilbert Bécaud, Marlène Dietrich, Edith Piaf en Frank Sinatra herinnert nog aan de grandeur en pronkerigheid van vroeger, toen deftige dames in het restaurant van La Réserve nog filet pur bestelden op een zilveren schoteltje. Voor hun hondje, welteverstaan.

Het nieuwe hotel, dat ingericht is door Ilse Demeulemeester, is strak en modern. 'Die tijd van vroeger komt toch nooit meer terug', zegt chef-kok Ivan Verhaeghe, die vroeger al 27 jaar in La Réserve heeft gewerkt en er nu is teruggekeerd. 'Niemand wil nog met zilveren bestek eten zoals toen.'

Op naar vijf sterren

'En het water moet ook niet meer uit gouden kraantjes lopen', zegt Van Thillo. 'Met nostalgie bouw je weinig op. Het nieuwe hotel heeft nu bijvoorbeeld een imposante lobby die je nergens anders ziet, behalve misschien in megahotels in Las Vegas.'

'Die lobby, de enorm ruime en luxueuze kamers, en de unieke ligging hier in Knokke maken dat dit toch een hotel blijft dat je met geen ander kunt vergelijken.'

bron: nieuwsblad.be

No comments:

Post a Comment

Video: How does Globexs work?